Canyon Enduro Sprint 2015

Canyon Enduro Sprint 2015

CANYON ENDURO SPRINT ÄR SVERIGES ÄLDSTA SANKTIONERADE ENDUROTÄVLING OCH ARRANGERADES 2015 FÖR TREDJE ÅRET I SAMBAND MED SCANDINAVIAN OUTDOOR GAMES. 

Inför 2015 års tävlingar plockade vi fram våra allra bästa guldkorn och det utlovades tävlingar längs långa, vilda, snabba och flowiga utförslöpor. Precis som tidigare avslutades tävlingen med en sista specialsträcka vid Lugnet med målgång mitt i festivalområdet för Scandinavian Outdoor Games.

Återupplev tävlingen eller testa att cykla igenom sträckorna. Vill du se hur du ligger till så finns det stravasegment på alla specialsträckor.


SUPEROBS! STRÄCKNINGEN GÅR TILL STOR DEL PÅ MILITÄROMRÅDET. KOLLA UPP SÅ DET INTE PÅGÅR NÅGON ÖVNING INNAN DU GER DIG UT !

Här kan du läsa mer och se när det är övningar!


Karta

Lostenen, Skuggarvet

Lostenen, Skuggarvet

Lostigen har fått sitt namn för att den startar bredvis Lostenen, ett stort stenblock som ligger högst uppe på Hornberget i Skuggarvet, strax nordost om Falun. Lostigen bjuder på en underbar mix av branta hang, tekniska krux och en hel massa snabb, teknisk singletrack. Lostigen ingick som specialsträcka #4 i Canyon Enduro Sprint 2014.


Typ av stig: Singletrack
Nivå: Avancerad
Längd:  ca 1,2 km
Höjdskillnad:  -150 m


Beskrivning

Stigen börjar med två branta hang och mellan dessa går stigen kort på skrå - ta det lite lugnt här, rötterna kan vara hala och det är ohälsosamt att trilla ner för branten. Efter branterna kommer ett tekniskt parti med mycket sten. Håll tungan rätt i mun och hitta en bra linje så belönas du med ett skönt flow genom stöket!

Härifrån öppnar stigen upp sig och farten ökar. I lätt utförslut slingrar sig stigen vidare ner genom tallskogen ända tills du kommer ut på skogsvägen längre ner. Halvvägs ner passerar du en 4-vägskorsning av stigar, ta rakt fram om du vill köra hela Lostigen, ta vänster om du snabbt vill komma tillbaka till Skuggarvet, ta höger för att komma åt höger.

Hitta hit

Ta dig från Lugnet mot den lilla byn Skuggarvet genom att cykla första halvan av Lugnets Röda och sedan leta dig ut på Skuggarvsvägen. Eller följer du helt enkelt Skuggarvsvägen ända från Lugnets stora parkering. Framme i Skuggarvet svänger du in vid postlådorna och följer grusvägen förbi några hus, håller höger tills du kommer till en vändplan under elledningen. Fortsätt på skogsvägen som går rakt fram och följ denna ända till toppen av berget. När du har ett gigantiskt stenblock på höger sida vet du att du är framme. Titta västerut mot sjön Varpan, då har du stigen framför fötterna.

När du ändå är här

När du ändå tagit dig till Skuggarvet och Hornberget bör du passa på att utforska alla andra stigar på och runt berget som bjuder på flera utförskörningar av bästa sort i alla väderstreck. Flera stigar startar vid telemasterna på toppen av Hornberget (här startade SS#2 och #3 på Canyon Enduro Sprint 2014). Om du gillar att cykla utför kan du roa dig många timmar i området! 

Tänk på

Stigarna på Hornberget går på privat mark och det rör sig hästar i området. Visa hänsyn, heja glatt på folk du möter i skogen, stanna och kliv av cykeln om du möter ryttare.

Källvikens svarta

Källvikens svarta

Källvikens svarta

Källvikens Svarta bjuder på tre redan klassiska utförskörningar: “Baksidan”, “Sjöstigen” och avslutande “Hallon & Blåbär”. Mellan dessa kan man njuta av lika många klättringar, två av dem klaras av i behaglig lutning mestadels på grusväg medan den tredje och sista bjuder på fint tuggmotstånd upp genom slalombacken.

Hela slingan är på 8,5 km och är tydligt uppskyltad. Starten utgår från Källviksbacken och den hittar man genom att svänga av RV50 vid Tallen strax innan Falun från Borlängehållet och sedan följa skyltar mot slalombacke.

Leden går till största delen på privat mark, så visa hänsyn, ta med skräp hem och heja glatt på folk ni möter i skogen. Vi är väldigt glada över markägarna som varit positiva genom hela processen och vi är måna om att förvalta förtroendet väl.

Karta

Route 2 918 781 - powered by www.bikemap.net

Lugnets röda & blå

Lugnets röda & blå

Lugnets röda & blå

MTB-led Blå 7 km

Den blå leden är en lättcyklad led och passar perfekt för lite äldre barn och dig som är ny på mtb. Lättcyklad är dock inte samma sak som tråkig! Leden passerar flera specialbyggda sektioner med doserade kurvor, hopp och härligt flyt! Längs leden finns även teknikträningssektioner för de som vill öva upp sin teknik. Halvvägs runt leden passerar man Sjulsarvsstugan med grillplats, dricksvatten och en fantastisk utsikt över Falun – perfekt för en skön vilopaus!

MTB-led Röd 15 km

Följer blåa leden men gör sedan en extraloop på ca 8 km. Extraloopen går blandat på anlagda stigar och tekniska singletracks och innehåller även ett par längre klättringar. Avslutningsvis gör röda leden en extra avstickare upp till hopptornen och avslutas därifrån med en specialbyggd utförskörning med freerideinslag. Röda leden passar bäst för vana cyklister med god kondition.

Ladda ner pdf med ledbeskrivning