Om Falu stigcyklister

Falu Stigcyklister är en förening för och med cyklister med fokus på att ha roligt på cykel i skog och mark – och att bygga leder för cykling.


Vi började 2008 som ett löst sammansatt gäng som hittat varandra via personliga kontakter och en post på internet där ordförande Hagdahl efterlyste cyklister som var intresserade av att bygga leder på Lugnet i Falun. Sedan dess har vi byggt stigar på Lugnet, som nu är en del av mountainbikelederna där, och i Källviken. Vår målsättning med cykellederna vi bygger är att de ska erbjuda rolig cykling för alla – allt från freeridecyklister till xc-motionärer, från nybörjare till elitcyklister. Grovt sett kan man säga att lederna på Lugnet är mer lättcyklade, men erbjuder utmaning för alla beroende på hur fort man kör, och att den 8,5 km långa slingan i Källviken är stökigare och kräver mer av både cyklist och cykel.


Allt arbete med stigarna sker under trevliga och avslappnade former där vi träffas och smutsar ner oss en kväll i veckan. Alla är hjärtligt välkomna att vara med och du behöver inte ens äga en cykel – att bygga stig är ett nöje i sig.


Låter det roligt? Dyk gärna upp på en byggkväll eller följ med på en cykeltur. Färsk information om dessa får man lättast via vår maillista eller Facebook.