Övningsområdet

 

Övningsområdet kallas även för Myran eller Skjutfältet i folkmun och är ett stort område nordost om Falun som länkar samman Falun med bland annat Carl Larssons hemvist i Sundborn.

På övningsområdet finns det hur mycket stigar som helst som ett resultat av krigstränande motorfordons framfart under många år. Men det övas också krig här med jämna mellanrum vilket innebär att innan man ger sig ut på området ska man vara helt på det klara med att det inte pågår övning.

HÄR KOLLAR DU OM DET PÅGÅR SKJUTÖVNING PÅ OMRÅDET!

Det finns som sagt mängder med stigar, men de allra bäst hittas i områdets nordöstra del, på Kvicktjärnsberget och på höjderna ovanför Svedens gård. Här låg flera av specialsträckorna under Canyon Enduro Sprint 2015.

 

Hitta hit

Antingen utgår du från Lugnet och följer Lugnets Röda ut och fortsätter sedan norrut där naturreservatet slutar. Vill man ta bilen kör man lämpligtvis från Falun mot Sundborn och strax efter att man passerat Svedens gård letar man efter en liten skylt "Jaktskyttebana" in till vänster. Sväng in där, parkera och cykla sedan uppför.

 

Populära Strava-segment