Tävlingsåterblick
Canyon Enduro Sprint 2015

Det finns inget dåligt väder - bara glada cyklister

Vi var förberedda. Banan uppmärkt. Nummerlapparna sorterade i anmälningshyddan. Allt var färdigt och vi var ordentligt laddade inför den stundande tävlingen.

Då. Kom. Regnet. Och om vi kände oss laddade var det inget mot vad regnmolnen var. Ett episkt skyfall av närmast bibliska proportioner dränkte Falun, specialsträckor och cyklister. Det fantastiska var dock att var vi än såg möttes vi av leriga leenden och blöta tummar i vädret. Vi vill därför rikta ett enormt stort tack till alla fantastiska deltagare som lyfte stämningen och gjorde regnmisären till en lerfest.

Nu när skogen torkat upp kan vi konstatera att banorna har klarat sig riktigt fint. Kattskallar är snabbare nu när det finns en uppkörd stig i allt det lösa och Jaktskyttet är ännu jobbigare i motlutet över hygget där rötter och stenar kommit fram mer. Morgonpasset var nog blötast av alla på grund av den ytligt liggande berggrunden, men den har också gjort att den klarat sig igenom äventyret utan större blessyrer (däremot kan man nog kika lite på avrinningen :) ). Den avslutande Mördarbacken klarade rätt givet blötan sämst eftersom den inte var någon riktig stig utan brett bandad skid-VM-bearbetad-skog tänkt att inbjuda till egna linjeval (något som funkade fint och var riktigt roligt veckan innan tävlingen). Där för vi nu diskussioner med Lugnet och Länsstyrelsen för att framöver kunna bygga en permanent, riktig cykelled som man kommer att kunna nå via bergbanan på Lugnet. Det finns alltså all anledning till att återvända till Falun.

Varmt välkommen tillbaka!
 

Resultat

Vinnare blev Zakarias Johansen och Cecilia Thomasson.
Alla resultat

 

Banan/Karta

Vill du återuppleva eller testa på banan? Ladda ner karta som pdf!
 

Reportage!

Stigporr i dödsväder – Faluns enduro avgjort
Av Björn Olsson för happymtb.org
 

Endurodagboken

Se även Endurodagboken 1 och Endurodagboken 2
 

Bilder

Här hittar ni bilder på alla deltagare vid Morgonpasset (SS3), tagna av Harri Manni – happymtb.org
Alla bilder nedan är tagna av Hans Berggren –  www.hansberggren.se
 

Pre race


RACE


THE HEROeS!