Källvikens svarta

Källvikens Svarta bjuder på tre redan klassiska utförskörningar: “Baksidan”, “Sjöstigen” och avslutande “Hallon & Blåbär”. Mellan dessa kan man njuta av lika många klättringar, två av dem klaras av i behaglig lutning mestadels på grusväg medan den tredje och sista bjuder på fint tuggmotstånd upp genom slalombacken.

Hela slingan är på 8,5 km och är tydligt uppskyltad. Starten utgår från Källviksbacken och den hittar man genom att svänga av RV50 vid Tallen strax innan Falun från Borlängehållet och sedan följa skyltar mot slalombacke.

Leden går till största delen på privat mark, så visa hänsyn, ta med skräp hem och heja glatt på folk ni möter i skogen. Vi är väldigt glada över markägarna som varit positiva genom hela processen och vi är måna om att förvalta förtroendet väl.

Karta

Route 2 918 781 - powered by www.bikemap.net