Som ni säkert förstått vid det här laget är vi i full färd med att bygga det mest ambitiösa projektet i Falu Stigcyklisters historia - den nya flowstigen på Lugnet. 

Arbetet går till som så att vår eminenta grävmaskinist Jonas jobbar sig neråt med grävmaskinen och gör grovjobbet (och ibland även finliret ska sägas) och sedan jobbar vi efter för hand och gör den sista handläggningen. Efter det är det dags att börja lägga ut och packa ytskikt, snygga till kanter och göra stigen klar.

Där vi går genom skog gräver vi ganska brett, ca 1,5-2 meter trots att stigen i färdigt skick bara ska bli ca 1 meter bred. Vi gör detta av tre anledningar; dels för att maskinen ska komma fram och att vi ska kunna köra ut ytskiktet med hjullastare, dels för att det gör större marginal att lägga ut en optimal linje för stigen om vi har lite spelrum i sidled, dels för att det ska finnas en viss säkerhetsmarginal vid sidan av stigen utan träd, sten och annat ohälsosamt, så att även ovana cyklister ska våga släppa på lite fart.

Ikväll var vi ett litet tappert gäng på fem personer som sakta jobbade oss neråt längs leden och de första 100-200 metrarna börjar bli redo för ytskikt. Jonas med grävmaskinen är redan nere på ängarna så nu kommer hans jobb att rassla på i god takt närmaste dagarna.

Nästa tisdag fortsätter vi att jobba på stigen och alla är välkomna, ju fler händer desto bättre. Välkomna!