Den 22 september satte grävmaskinen skopan i marken på den nya flowleden på Lugnet. Och igår, den 17 november, försvann de sista högarna av totalt 300 ton stenkross som lagts ut, formats, krattats och packats längs ca 1,5 km stig. Det innebär att leden nu är klar för vintervila!

Falu Stigcyklister har investerat ca 40 000 kr (maskintid och övrigt material) och uppskattningsvis ca 400 arbetstimmar i leden. Pengarna kommer i huvudsak från medlemsavgifter och överskott från de aktiviteter som klubben anordnat under året. Falu Kommun har investerat ungefär lika mycket pengar i ytskiktsmaterial och maskintid.

Det som nu återstår på projektet är att snygga till alla kanter, röja upp och göra fint längs hela stigen. Men det får bli till våren när snön smält och kvällarna är långa och ljusa. Nu tar vi en välförtjänt vinterpaus och hoppas på en lagom lång men väldigt vit vinter.

Tack alla som bidragit till projektet i stort som smått!
Vi från föreningen riktar också ett stort tack till Falu Kommun/Lugnet för ett bra samarbete.

/Falu Stigcyklister