Igår genomfördes höstens första stigbyggarlördag. Målet med dagen var att forsla ut knappt 100 ton stenkross längs de delar av nya flowleden som går inne i skogen, där större maskiner inte kommer åt samt att shejpa och packa materialet.

Vädret visade sig vara på topphumör, från tidig morgon till kväll.

Kl 10.00 hade ett stabilt gäng på knappt 15 personer samlats och efter en kort genomgång tog arbetet fart med full kraft. Och vad fantastiskt kul det är när ett stort gäng hugger i med samlade krafter – då händer det grejer!

4-hjulingar med släp stod på kö för att lastas med material.

Som tur var fick vi god hjälp med lastningen av några riktigt starka killar också!

Ganska snart började delar av leden ta färdig form och ju mer stig som blev klart desto högre blev peppfaktorn i gänget. Plus att det drällde in mer folk med jämna mellanrum, jag tror att jag summerade det till 25 personer som i lite olika omgångar var med och jobbade – grymt kul!

Schyssta kurvor

We give you: Flow!

Vid 12-snåret tändes grillarna och vi tog en välförtjänt paus i solskenet. Falu Kommun bjöd på kaffe och bullar, korvar grillades och stämningen var på topp! 

Stigbyggarlördag-5.jpg

Sedan höll vi på i samma anda hela eftermiddagen tills solen gick ner och det började bli många tomma blickar och stela ryggar. Och resultatet – färdiglagt hela övre delen ner till toppen av Mördarbacken och nästan hela det följande skogspartiet! Fantastiskt bra jobbat allihop! Så här fint blev det:

Vi har nu satt upp plastband för de delar av stigen som är färdigbyggda, och det betyder: "Snälla, cykla inte på stigen än, vi behöver låta stigen få lite regn och vila innan vi låter däcken nöta på stigbädden." Kanske kan vi öppna delar i höst, men bäst är om det får sätta sig över vintern.

Som sagt – ett stort tack till alla som kom och hjälpte till!
På tisdag kl 19 fortsätter vi att arbeta med stigen längre ner, välkommen även då.