Vi har nu byggt klart första etappen av teknikområdet på Lugnet. Det innebär att det finns ett antal varianter att cykla uppförs och ett antal varianter att cykla nerförs. Alla med olika svårighetsgrad, från lätt till avancerat. Alla varianter går att kombinera på olika sätt vilket gör att man mycket väl kan spendera en stund med att snurra runt i banan och nöta på både teknik och flås, oavsett vilken nivå man ligger på.

Uppför på innerkurvan, utför på ytterkurvan... Det är den här vägen ner man tar om man vill hoppa över den sista svårare delen av klättringen, och cykla nerförs utan trappsteg.

Det ska skyltas, städas och säkert bättras på med material på fler ställen innan det kan anses klart, men nu är det fullt cykelbart. Området ligger vid de sk sprintbackarna, nedanför Mördarbacken på Lugnet. Står du vid cykeltvätten tar du sikte på hopptornen och trampar ett par hundra meter tvärs över skidstadion som kommer du rätt.

Tomas provcyklar. Betyg: Med beröm godkänt.