Här kommer en uppdatering på vad som är på gång inom Falu Stigcyklister den här säsongen.

1. Vårunderhåll och öppnande av lederna på Lugnet

Falu Stigcyklister har ett åtagande gentemot Falu Kommun att underhålla MTB-lederna på Lugnet. För detta får vi ett driftsbidrag som vi använder till att återinvestera i material till nya leder, skaffa nya verktyg och att skaffa oss mer kunskap om hur man anlägger MTB-leder. Förutom underhåll och förbättringar av lederna ingår det även i åtagandet att innan lederna öppnar se till att alla skyltar sitter där de ska och att broar mm är i ok skick. Vi har i år gjort ett antal förbättringar både på röda och blåa leden, samt kompletterat med skyltar och saknade stolpar. I veckan har vi meddelat personalen på Lugnet att lederna är klara att öppna, så på Cykelns Dag nu på lördag öppnar Lugnets leder officiellt för en ny härlig säsong! Cykeltvätten är påslagen sedan någon vecka och Lugnets Camping har nya fräscha hyrcyklar om någon vill hyra.

Vårunderhåll och förbättringar av Lugnets Blåa 7 km.

2. Färdigställande av leden i Källviken

Förra säsongen byggde vi den nya svarta leden i Källviken som många av er redan cyklat. Inför sommaren ska den öppna officiellt med en Biking Dalarna-startskylt vid parkeringen och även en enkel cykeltvätt i anslutning till starten. Dock är det för mycket snö i slalombacken än för att vi ska kunna öppna leden, men om ett par veckor så...

Källvikens Svarta 8 km

3. Nya stigar på Lugnet

I veckan har Falu Kommun skickat in en ansökan till Länsstyrelsen om att få anlägga tre nya stigar från hopptornen och ner till skidstadion, vänster sida nedifrån sett. Det är vi i Falu Stigcyklister som gjort projekteringen och lämnat förslag på lämpliga dragningar. Framför allt är det en "grön-blå" flow-led som vi hoppas ska kunna byggas. Det är tänkt att bli en lätt led som både nybörjare och avancerade ska kunna njuta av. Tänk bredare, slätare och enklare än de stigar vi byggt tidigare, men med skönt flow och alternativa features i kanterna. Utöver detta ingår en "röd" singletrack och en enklare DH-bana i ansökan. Vi hoppas att Länsstyrelsen ger klartecken för dessa projekt innan sommaren. Här nedan ser du det förslag på dragningar som skickats in.

4. Canyon Enduro Sprint och Scandinavian Outdoor Games

Den 31 maj arrangerar Falu Stigcyklister tävlingen Canyon Enduro Sprint som arrangeras i samband med Scandinavian Outdoor Games. Tävlingen är redan slutsåld (bortsett från 3 bonusplatser i dam motion) och det kommer att bli en riktigt fin tävling. Tävlingskommittén har slitit hårt med att få till en riktigt bra bana, med allt vad det innebär av markägartillstånd, provcyklingar och planering. Det behövs ytterligare ett litet gäng funktionärer under tävlingen, så vill du ha en trevlig dag i skogen och samtidigt göra en insats för klubbens ekonomi skickar du ett mail till urtomasnilsson@gmail.com.

Och om du mot förmodan missat Scandinavian Outdoor Games rekommenderas en titt på http://outdoorgames.se - det finns massor av kul för hela familjen under helgen, så medan du hjälper till med enduro-tävlingen kan övriga familjen roa sig på Lugnet. 

5. Maillistan

All information om klubben som är av vikt skickas på maillistan som du hittar länk till här på sidan, men följ oss gärna på Facebook och här på vår nya webb (falustigcyklister.se) också för den delen.

Använd mycket gärna maillistan för att ragga cykelkompisar eller om du behöver hjälp med cykelrelaterade frågor! Andra frågor ser vi dock gärna att du lyfter i andra forum, vi börjar bli ganska många på listan och alla uppskattar inte att få mailkorgen fylld med sånt som inte har med saken att göra.

 

Med hopp om en ny fantastisk cykelsäsong i Sveriges bästa cykelstad!

Falu Stigcyklisters styrelse, genom Per