Stigcykeldag 2019

Välkommen till en dag fylld med stigcykling och socialt häng av bästa sort. Tillsammans med guider från Falu Stigcyklister får du chans att uppleva några av Faluns finaste stigar och vi rundar av kalaset med att grilla hamburgare.

OBS! Antalet deltagare är begränsat till 20 st. Först till kvarn gäller.

Turerna

Målet för dagen är att cykla stigar som inte är helt självklara att hitta på egen hand. Det är alltså ett utmärkt tillfälle för dig som inte bor i stan, eller är ny och inte hunnit utforska alla stigar än (det tar i och för sig en livstid att göra det, men ni fattar). Vi kommer att prioritera roliga utförslöpor, men räkna även med en hel del vanlig hederlig stigcykling varvat med en och annan grusväg. Turerna anpassas efter väder, vind och gruppens förmåga, målsättningen är att vara ute 5-6 timmar inklusive lunchpaus.

Utrustning och kunskapsnivå

Du kommer att ha roligast på en fulldämpad stigcykel. Hjälm är obligatorisk och vi rekommenderar knäskydd och handskar. Du behöver även kunna bära med dig en extra jacka, fika eller lättare lunch samt extra slang och verktyg. Turerna kommer att vara ganska långa och stigarna bitvis tekniska. Även om tempot är lugnt tror vi att du kommer uppskatta turen bäst om du har bra kondition och relativt god cykelvana.

Vi har en lägsta åldersgräns på 16 år.

Grupper

Vi kommer att dela upp oss i två grupper; en grupp som kör lite längre och snabbare, en grupp som kör lite kortare och långsammare eller med fler stopp. Ange vilken grupp du helst hakar på när du anmäler dig. Både grupperna är ute lika länge totalt sett.

Mat och fika

I priset ingår grillad hamburgare och dryck efter avslutad cykling. Vegetariskt alternativ finns. Fika och/eller lättare lunch samt dryck under turen ansvarar deltagarna själva för.

Tid och plats

Datum: 5 oktober 2019
Tid: 10.00
Plats: Stångtjärnsstugan Falun

 
41637229695_43b53f2cd0_o.jpg

Pris och anmälan

Medverkan på dagen kostar 300 kr och betalas i samband med anmälan. Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om du får förhinder. Dock kan du överlåta platsen till någon annan om du meddelar oss.

I priset ingår

  • Del i guidad grupp

  • Hamburgare och dryck efter avslutad tur

  • Några av faluns bästa stigar

  • Överskottet från dagen återinvesteras i nya stigar

Quantity:
Lägg anmälan i kundkorgen

OBS! När du klickat på “Anmäl dig” och fyllt i formuläret hamnar din anmälan i kundkorgen. Anmälan blir registrerad först när du betalt och checkat ut!

Om du har frågor, välkommen att kontakta oss genom att skicka ett meddelande på facebook.com/falustigcyklister/ alternativt maila till per.hagdahl@gmail.com