Då har vi lagt sista handen vid skyltningen och “Källvikens Svarta 8,5 km” är nu skyltad och klar! Start på Källviksbackens parkering, leden börjar vid tunneln som går under stora vägen.

Källvikens Svarta bjuder på tre redan klassiska utförskörningar: “Baksidan”, “Sjöstigen” och avslutande “Hallon & Blåbär”. Mellan dessa kan man njuta av lika många klättringar, två av dem klaras av i behaglig lutning mestadels på grusväg medan den tredje och sista bjuder på fint tuggmotstånd upp genom slalombacken.

Vi får väl kalla det smygpremiär för det är några grejer som återstår: På sista klättringen får man fricykla 200 meter tvärs över slalombacken ungefär halvvägs upp och man får även kravla sig över fjärrvärmeschaktet ett par gånger. Till våren kommer detta att vara åtgärdat. Men det går alltså fint att cykla runt slingan. Källviksbacken hittar man genom att svänga av RV50 vid Tallen strax innan Falun från Borlängehållet och sedan följa skyltar mot slalombacke.

Källis-2-560x315.jpg

Leden går till största delen på privat mark, så visa hänsyn, ta med skräp hem och heja glatt på folk ni möter i skogen. Vi är väldigt glada över markägarna som varit positiva genom hela processen och vi är måna om att förvalta förtroendet väl.

Nog om detta – ut och cykla, Källvikens Svarta kallar.